Over Corlinde en de drijvende kracht achter deze naam

Corina Hoogendorp

Voedingstherapeute

Gezond bezig? Niet echt

Ik ben opgegroeid in de tijd dat er nog geen vraagtekens bij het eten werden gezet. Wat in de winkel te koop was, werd als volkomen gezond beschouwd. De adviezen van het voedingscentrum waren toen nog heilig.
Toen was ik echter al bezig met gezond eten. Helaas wel volgens de richtlijnen van toen, veel koolhydraten en vooral geen vet. Gelukkig kan een gezond lichaam veel aan en klachten ervoer ik niet tot nauwelijks. Althans dat dacht ik.
Wie had nou gedacht dat mijn chronische verkoudheid te maken kon hebben met voedselintolerantie, om nog maar te zwijgen van mijn darmklachten. Nooit zou ik gedacht hebben dat dit door mijn voeding kon komen, ik at immers toch gezond? Mijn zoektocht was begonnen.
Gelukkig kwam elke keer de juiste opleiding op mijn pad.


Mijn ogen gingen open

De ommekeer in mijn denken raakte in een stroomversnelling door onze verhuizing naar Engeland. Hier kregen mijn kinderen de echte ongezonde Engelse schoollunches te eten. Ik merkte een achteruitgang in de conditie en gezondheid van mijn kinderen. Dit noodzaakte mij om thuis nog gezonder te gaan eten, waarop ik een verbetering bij mijn kinderen zag.


De oplossing gevonden

Helaas gingen niet alle klachten weg door alleen gezond te eten. Bleek dat er bij mij en enkele van mijn gezinsleden sprake is van een voedselintolerantie. Opnieuw een uitdaging. Het desbetreffende voedingsmiddel vinden en daarna het weglaten hiervan, en toch lekker te blijven eten.

Met wat aanpassingen is dit gelukt, het is een andere manier van leven geworden. Niet altijd even makkelijk, zeker met een gezin met drie kinderen en een man die veel van huis is. Wel een stuk fitter en zo goed als klachtenvrij.



Mijn missie

Ik heb van voeding mijn missie gemaakt. Eerst om mijn gezin goed en gezond eten te geven, daarna om het met anderen te gaan delen. Ik vind het mooi om te zien hoe er voor jou een individueel gezondheid advies ontstaat. Klaar om mee aan de slag te gaan voor een verbetering van jouw gezondheid.
Mijn zoektocht naar gezonde voeding zal altijd doorgaan en aan het vergaren van kennis komt nooit een eind.

Afspraak maken