Orthomoleculaire voeding

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.
~ Hippocrates

2300 jaar geleden

Wat is er nu fijner en makkelijker om een betere gezondheid te krijgen dan via je voeding?
Dat je lichaam voeding nodig heeft om te leven weet iedereen. Deze voeding hoort echter wel de juiste voedingsstoffen te bevatten, zodat je gezond en fit door het leven kan gaan. Het kan echter zo zijn dat gezond eten alleen niet genoeg is voor je lichaam is en je meer nodig hebt om je weer lekker in je vel te voelen.

Je kan orthomoleculaire voeding gebruiken om:
• je gezondheidsklachten te verminderen of te verhelpen, klachten variërend van acuut tot chronisch
• gezond te gaan eten
• erachter te komen welke voeding goed voor je is en welke niet
• een gezonde leefstijl aan te nemen

Orthomoleculaire voeding kijkt naar de kleinste ontbrekende deeltjes in je voeding die voor jouw gezondheid van belang zijn.

Het helpt je om de juiste hoeveelheden van de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Schadelijke stoffen worden zoveel mogelijk vermeden. Er wordt gelet op de samenstelling van je voedsel, om een tekort of een overschot aan bepaalde voedingsstoffen te voorkomen. Beide kan zeer belastend voor je lichaam zijn. En dat is nou iets wat je net niet wilt.

Nu denk je waarschijnlijk: dan ga ik toch gewoon gezond eten, dan verdwijnen mijn klachten toch vanzelf?

Gezond eten is altijd het eerste wat ik adviseer. Helaas is het zo dat hetgeen wat bijvoorbeeld voor je vriendin supergezond is en waarvan ze heel veel energie krijgt, bij jou misschien wel het tegenovergestelde doet.

Als je al een tekort aan voedingsstoffen hebt, bevat het huidige voedsel niet voldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen om dit bij je aan te vullen. In het meeste voedsel wat je in de winkels koopt zitten minder voedingsstoffen dan vroeger. Dit komt onder meer door een andere manier van telen, waarbij snelle groei en opbrengst belangrijker zijn. Om je tekorten op te vangen en aan te vullen is orthomoleculaire voeding een goede aanvulling naar je weg naar gezondheid.

Na het lezen van het bovenstaande vraag je je vast af hoe je dan weet wat de juiste voedingsstoffen voor jou zijn?

Op deze vraag is niet één snel antwoord te geven. Je bent uniek en het voedingsadvies wat ik aan jou geef is niet van toepassing voor een ander.

Wat kan ik voor je doen?
Ik ga je helpen om je fit en gezond te gaan voelen. Aan de hand van je klachten ga ik onderzoeken wat je nodig hebt om weer gezond te worden. Naast aanvulling met voedingssupplementen, krijg je een voedingsadvies op maat. De behandelingen worden aangevuld met craniosacraal therapie en kinesiologie.

Ik nodig je uit in mijn praktijk om te onderzoeken wat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Orthomoleculaire voeding kan op zichzelf gebruikt worden om van je klachten af te komen, maar het kan ook heel goed naast andere behandelwijzen worden gebruikt. Je helpt je lichaam om weer op krachten te komen met voldoende voedingstoffen en een voedingsadvies, waardoor andere behandelwijzen sneller zullen aanslaan.

Afspraak maken
Bij dit alles is er nog een heel belangrijk onderdeel van je voeding dat je niet mag vergeten en dat is water. Water is het leven van alles. Je bestaat voor tweederde uit water, dus vergeet dit belangrijke goedje niet en drink het met smaak.